Zielone warzywo, jedni go nie lubią, inni wręcz uwielbiają. Mowa o... szpinaku. To właśnie jego dzień Jagódki obchodziły 26 marca. Dzieci miały okazję z bliska przyjrzeć się liściom szpinaku. Opisywały jego wygląd i wąchały. Następnie zabrały się do przygotowania koktajlu. Najpierw umyły ręce i wzięły się do pracy. Pokroiły banana, jabłko, dodały trochę miodu, wody i oczywiście liście szpinaku. Potem przy pomocy pani wszystko zostało zblendowane i tak wyszedł koktajl, który bardzo posmakował dzieciom. Kilkoro z dzieci mówiło, że na pewno zrobi taki w domu, żeby rodzice też spróbowali:) Nawet dzieci, które nie przepadały za szpinakiem spróbowały zrobionego przez siebie koktajlu.
Ostatni dzień przed przymusową przerwą był dla Jagódek bardzo udany.
Zapraszamy do obejrzenia zdjęć, które znajdują się w albumie fotograficznym :)